Informace k začátku školního roku 2024-25

8. 10. 2024, Aktuality
Informace k začátku školního roku 2024-25

Základní informace a pokyny k prvnímu školnímu týdnu, kroužkům, školní jídelně apod.

PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN 2. ZÁŘÍ
V budově Bolzanova proběhne celoškolní setkání. Žáci z 3. – 9. ročníku se setkají ráno v 8:15 na nádvoří před budovou školy (v případě deště v hale školy). Jako každý rok začneme společným shromážděním a představením učitelů. Třídní učitelé si následně odvedou své třídy do učebny. Žáci budou mít jednu vyučovací hodinu, tedy konec výuky je v 9:00. První školní den si žáci nemusí nosit přezůvky, nebudou ještě vědět, jaké jsou jejich šatní skříňky. První školní den není v provozu ranní družina, ale odpolední již ano, ta navazuje hned po skončení první hodiny a je v provozu klasicky do 17:00.
Žáci 2. ročníku a přípravné třídy, kteří mají své učebny ve staré škole v ulici Za Školou 55, vstupují do budovy a jdou do své třídy. Paní učitelky budou děti očekávat.
Žáci prvního ročníku se potkají před kontejnerovou budovou v ulici Uherova 10 zde https://mapy.cz/s/retodususo. Máme 4 první třídy, a proto vítací rozřazovací ceremoniál proběhne ve dvou časech. Žáci a rodiče 1.A a 1.C se setkají v 8:00 před kontejnerovou budovou. Žáci a rodiče 1.B a 1.D se potkají v 8:40 také před budovou.  Neparkujte, prosím, v ulici Uherova v prostoru před školou na ulici. Po rozřazovacím ceremoniálu se zvonečkem půjdou žáci s třídními učitelkami do třídy, kde budou mít jednu vyučovací hodinu. Nicméně vězte, že vzhledem k rituálu a celkově volnému tempu neočekáváme konec výuky včas, ale spíše kolem 9:15 respektive 9:45. Rodiče mohou žáky doprovázet až do tříd. Po skončení první hodiny si rodiče odvedou děti domů, nebo si je přeberou vychovatelky ŠD.
I letos bude mít společnost Canon první školní den fotostánek před budovou v ulici Uherova a bude nabízet vyfocení prvňáčka zdarma, tisknout fotografie a rodiče si je budou moci převzít. Pokud se necháte vyfotit a fotku si nevyzvednete, tak nám jsou nevyzvednuté fotografie předány, my je následně předáme dětem v dalších dnech. Společnost Canon nám dává každoročně tuto nabídku v rámci své propagace.

DALŠÍ ŠKOLNÍ DNY
V úterý 3. 9. mají žáci 1. ročníku dvě vyučovací hodiny do 9:55. V provozu je ranní i odpolední družina. Připomínám, že ranní družina je ve všech třech budovách, odpolední družina je v budově Bolzanova, tedy po obědě děti zůstávají v budově Bolzanova. Žáci 2. – 9. ročníku mají zkrácenou výuku. Konec je mezi 11:55 a 13:15. Bude upřesněno ve Škole Online.
Ve středu 4. 9. mají žáci 1. ročníku tři vyučovací hodiny do 11:10 hodin. V provozu je ranní i odpolední družina. Žáci 2. – 9. ročníku se učí dle rozvrhu včetně odpoledního vyučování.

ŠKOLNÍ JÍDELNA
Provoz školní jídelny začne 2. září. Pokud chcete oběd na první školní den (všichni mají jednu vyučovací hodinu), tak je nutné si ho objednat. Výdej obědů první školní den proběhne v čase od 12:00-13:00. Od 3. září mají strávníci obědy přihlášené centrálně, je naopak potřeba ho odhlásit, v případě že dítě na oběd nepůjde.
Pokud se potřebujete registrovat ve školní jídelně, či cokoliv konzultovat s paní vedoucí Mirkou Turskou, tak ji zastihnete:
Kancelář školní jídelny je otevřena každý den od 8:00 – 8:30.
Dne 2. 9. 2024 bude otevřena ještě i v čase 11:00 – 12:00.
Anebo jí můžete napsat e-mail na turska.miroslava@zschyne.cz.

ŠKOLNÍ DRUŽINA
ŠD je v provozu již od 2. 9. hned po ukončení výuky do 17:00, v tento den bude vyzvedávání dětí (samostatné odchody) probíhat formou lístečku, na kterém bude napsáno: jméno dítěte, datum a čas odchodu, podpis zákonného zástupce. Dítě si můžete samozřejmě vyzvednout i osobně (bezprostředně po skončení výuky v budově, kde výuka probíhá), či klasicky pomocí čipu, a to pouze v hlavní budově Bolzanova 800.

ROZVRH HODIN
Během pátku 30. 8.  zpřístupníme ve Škole Online rozvrh hodin. Zobrazíte si ho po překliknutí do září v kalendáři ve Škole Online. Pokud se vám v rozvrhu zobrazí divná prázdná okna, tak se většinou jedná o hodinu angličtiny, případně třídnickou hodinu.

KROUŽKY a ZUŠ
Pro přihlášení do kroužků je nutné vyplnit online formulář. Ten bude otevřen pro přihlášení od 3. září 2024 od 7 hodin do 8. září 2024 do 19 hodin. Nejedná se o závaznou přihlášku (tu musí podepsat zákonný zástupce), pouze o online registraci, na základě které budou generovány přihlášky dětí, které budou přijaty do kroužku. Rozhoduje pořadí online registrace. Po 9. 9. 2024 budou přihlášky vyhodnoceny a budete informováni na Vámi uvedený e-mail, zda byla kapacita kroužku naplněna a počítáme s Vámi či nikoliv. V případě zařazení do kroužku budete vyzváni, abyste si vyzvedli přihlášku k podpisu a odeslali platbu. U paní hospodářky v kanceláři školy budou přihlášky připraveny k podpisu v týdnu 16. 9. – 20. 9. 2024.
Odkaz na online registraci a další informace ke kroužkům naleznete zde: https://zschyne.cz/krouzky-pro-deti
Zápis do ZUŠ Dr. Lidinské proběhne hned v pondělí 2. září od 10 do 18 hodin v aule školy (Bolzanova 800, Chýně).

NEJBLIŽŠÍ TERMÍNY
2. 9.                    Zápis do ZUŠ Lidinské (10:00 – 18:00 v aule školy) https://www.szusberoun.cz/clanek/zapis-do-zusky-na-skolni-rok-2024-2025
3. – 8. 9.             Registrace na kroužky
5. 9.                   Piknik pro žáky a rodiče 1. ročníku (organizuje Klub rodičů)
9. 9.                   Hromadné třídní schůzky – 1. st. od 17:00, 2. st. od 18:00 v kmenových učebnách – pozor na změny v případě třídních výjezdů – informace případně dostanete od třídních učitelů
od 4.9.               Začíná plavání 2.C a 2.D
od 10.9.            Začíná plavání 2.A, 2.B, 3.C, 3.D
23. 9.                 Seminář Hejného metody po rodiče (nejen) 1. tříd od 17:00

Přehled dalších termínů letošního roku naleznete https://zschyne.cz/organizace-skolniho-roku