Aktuální informace k epidemiologické situaci

1. 2. 2023, Aktuality
Aktuální informace k epidemiologické situaci

V týdnu od 18. října jsou zrušeny kroužky a 25. a 26. října je ředitelské volno.

Dobrý den, vážení rodiče,

aktuálně se naše škola stala ohniskem covid-19. V tuto chvíli máme 8 tříd v karanténě a další děti napříč jinými třídami také. Proto od pondělí přistoupíme k tomu, že nebudeme míchat třídy, tedy angličtiny, tělocviky apod. budou v rámci třídy. Odpolední semináře, kde se potkávají děti z více tříd, se nebudou konat a odpadnou. Prosím všechny rodiče, aby si zkontrolovali zprávy ve Škole Online či v e-mailu, zda se náhodou karanténa netýká jejich dítěte. Zároveň upozorňuji, že pouze předávám informace, podmínky karantény a její případné ukončení určuje pouze Krajská hygienická stanice.

Prosím, pokud máte možnost své dítě do školy neposlat, tak budeme rádi. Také bych Vás chtěl zdvořile požádat, abyste ideálně omezili dobu pobytu dítěte ve školní družině na minimum. Pokud to personální situace dovolí, tak družinu zachováme, ale opět nebudeme míchat třídy. Tedy omlouvám se za případné nejasnosti při vyzvedávání. Zároveň jsem poprosil paní vychovatelky, aby byly s dětmi co nejdelší čas venku. Zároveň předesílám, že případně během týdne přistoupím k omezení provozu školní družiny.

Zároveň od zítřka 18. října rušíme všechny kroužky, které jsou pořádány školou. Pokud si nejste jistí, tak se jedná o kroužky, jejichž seznam je na konci této zprávy. Ostatní provozovatele kroužků a ZUŠ, kteří u nás ve škole fungují, na situaci upozorníme, nicméně je na jejich rozhodnutí, zda budou své kroužky rušit.

Pokud máte dítě v karanténě, můžete si vyzvednout oběd ve školní jídelně v době 11:15 až 11:45. Obědy hromadně neodhlašujeme. Pokud obědy nebudete chtít, je potřeba si je odhlásit samostatně. Z logiky věci si pro oběd nemůže jít dítě, které je v karanténě.

Z výše uvedených důvodů jsem se rozhodl vyhlásit na 25. a 26. října ředitelské volno. Jedná se o pondělí a úterý před podzimními prázdninami. V součtu s prázdninami nám to dá 9 dní, kdy se děti nebudou ve škole potkávat. Beru to jako preventivní krok a snahu přerušit řetězení covidové nákazy.

Tento týden to spolu zvládneme. Děkuji Vám všem za spolupráci a vstřícnost.

J. Novák

 

Seznam rušených školních kroužků od 18. října:

Badminton

Olympijský sportovní kroužek

Gymhokej

NS dance

Florbal

Buď fit

Angličtina s Bárou Mansfeldovou pro MŠ (ve staré škole)

Angličtina s Bárou Mansfeldovou pro 1. -2.třídu

Angličtina s Bárou Mansfeldovou pro 3.třídu

Příprava na Cambridge zkoušky

Angličtina pro 4.třídu

Anglická konverzace s Holly

Francouzština pro začátečníky

Kurz focení

Zpěvohrátky pro děti z 1.stupně

Agent v kapse

Deskové hry

PC kroužek

Filmová škola

Informační technologie a programování

Vaření pro děti 1.-3. třída,

Vaření pro starší děti (od 4.třídy),

Pečení a cukrářská tvorba

Keramika

Včelařský kroužek

Přírodovědný kroužek