Šapitón – tematický týden

1. 2. 2023, Aktuality
Šapitón – tematický týden

Dobrý den, vážení rodiče.

Protože cítíme, že mnozí žáci, rodiče i učitelé potřebují změnu, protože stereotypní online výuka je ubíjející a motivace k sezení u počítače se ztrácí v paprscích jarního slunce, a protože nás baví dělat věci jinak, připravili jsme pro naše žáky tematický týden ŠAPITON.

Oč se jedná? V povelikonočním týdnu od 6. do 9. dubna nebude probíhat běžná online výuka, ale žáci si budou moci na každý den zvolit jiný seminář či semináře z naší nabídky. Připravili jsme věru multižánrový program rozčleněný do několika oblastí.

Pro žáky z 1. až 4. třídy je účast na programu zcela dobrovolná. Víme, že jako rodiče sami dokážete posoudit, jestli si společně s dítětem potřebujete orazit, či dokončit nějaké učivo z předchozích dnů, nebo naopak máte chuť mít vcelku zajímavý program na celý týden. Na 2. stupni je účast částečně povinná. Veškeré informace a pokyny a kompletní nabídku byste měli najít v přiložených dokumentech. Prosím, čtěte bedlivě pokyny. Jedno PDF je určeno pro žáky 1.-4. ročníku, druhé PDF je pro žáky 5.-9. ročníku. V pondělí na třídnických hodinách budou třídní učitelé žáky s nabídkou seznamovat, vysvětlí jim způsob přihlašování, zodpoví všechny otázky. V tuto chvíli se můžete s nabídkou seznámit, promyslet, co by Vašeho potomka zajímalo. Přihlašování bude spuštěno od pondělí 29. 3. a poběží do středy 31. 3. Následně během Velikonoc dostane Váš potomek na email a do kalendáře v Teams informaci, na které semináře byl zařazen.

Koordinace celého programu a přihlášek je náročná. Budeme se snažit, aby se každé dítě dostalo ideálně na co nejvíce témat, která ho zajímají. Nicméně kapacity jednotlivých seminářů jsou omezené. Předem se omlouváme, pokud ať již technické či procesní kroky nepoběží zcela hladce. Pokud byste měli otázky, jsem Vám samozřejmě k dispozici, či se ptejte svých třídních učitelů.

Děkujeme všem zapojeným lektorům z řad rodičů i přátel školy, že se k nám přidali a nabídli svůj čas. Je to skvělé a máme z toho velkou radost.

Děkuji svým kolegům, že stále mají energii a chuť vymýšlet a realizovat krásné věci.

Děkuji Vám i dětem, že do Šapitonu vstoupíte s námi a společně si to užijeme.

Jaroslav Novák

Pokyny pro 1.stupeň

Pokyny pro 2.stupeň